toptennisteam

Tornooibegeleiding

Tornooibegeleiding

Omdat wedstrijden de beste weerspiegeling is van de trainingen en omdat we uiteindelijk trainen om beter te worden in wedstrijden, vinden we de opvolging gedurende de wedstrijden heel belangrijk.

Heel vaak zijn er bepaalde zaken zoals het niet goed aanvoelen, het nog niet kunnen uitvoeren of bepaalde mentale zaken de oorzaak van het verliezen van wedstrijden.

Dat is normaal maar het is niet vanzelfsprekend dat het zich vanzelf gaat oplossen door gewoon meer te spelen. Bij bepaalde bewustwordingen is het belangrijk dat er een coach aanwezig is om dit bij te sturen en/of de speler hiervan bewust te maken.

De eerste stappen van tornooibegeleiding worden in de clubs zelf gemaakt in de competitiestages.

Voor alle niveaus

Zowel voor spelers met nationale als internationale ambities

Vanaf nationaal ontwikkelen komen de spelers terecht in ons intensief begeleidingssysteem waarbij we 5 tornooien per jaar volledig begeleiden. Zo kunnen we garanderen dat er tussen de 10-15 matchen opgevolgd worden per jaar. Er van uitgaand dat een speler van dit niveau tussen de 60 en 80 matchen per jaar speelt kunnen we zeggen dat er dus 20-25% begeleid wordt. Welke tornooien er begeleid worden is afhankelijk van de leeftijd, niveau en periode. Er wordt 6- maandelijks door de verantwoordelijke trainer een periodisering opgesteld waarbij dit in onderling overleg bepaald wordt.

  • TTT zet in op intensievere stages en begeleiding
  • Inhoud stage: maandag t/m vrijdag trainen van 09.30h tot 12.30h via het principe “ what you get, is what you pay”: het aantal trainers wordt gedeeld door het aantal spelers. (Geschatte prijs: 75 € per week)
  • Uiteraard zal er niet alleen getennist worden, maar zal er ook conditioneel en mentaal getraind worden en zal het programma aangepast worden afhankelijk van de matchen.
  • Na de middag gaan we met z’n allen op tornooi en worden de spelers van begeleiding voorzien. Deze begeleidingskosten worden gedragen door TTT en maken deel uit van de ondersteuning vanuit het TTT.
 

Voor meer info omtrent de stages of wil je graag deelnemen aan een TTT-stage contacteer Coen Van Gils ([email protected])

Vanaf internationaal ontwikkelen gaan we de spelers ook eens laten proeven van internationale tornooien en zullen we in groep op elk niveau een aantal internationale tornooien gaan spelen. Dit brengt eens wat variatie met zich mee en prikkelt de kids vaak om extra hard te werken.

Zo zullen we een aantal tornooien van de volgende circuits begeleiden:

  • TE-12
  • TE-14
  • ITF-18
  • 15.000 $

We gaan deze tornooien wel enkel spelen met spelers die hier voor in aanmerking komen. Jammer genoeg is niet voor iedereen dit internationale circuit weggelegd.

Zie travel team