toptennisteam

Samenwerking

Samenwerking

In dit project willen we de speler “centraal” zetten wat wil zeggen dat we niet per se verwachten dat alle trainingen bij ons gedaan worden. We willen juist een meerwaarde bieden door wat niet kan aangeboden worden op eigen club aan te vullen. Natuurlijk zal er met het geven van ondersteuning onderscheid gemaakt worden tussen spelers de hun volledig programma bij ons doen en spelers die enkel sommige trainingen aanvullend bij ons komen doen.

3 eigen tennisacademies

Omdat we beschikken over 3 eigen opleidingscentra kunnen we zeer gemakkelijk samenwerken op vlak van tennis- en conditie trainingen. We kunnen alles privé op eigen club houden maar door overkoepelende groepstrainingen, begeleiding en het samenbrengen van spelers kunnen we kwaliteit, continuïteit en uitdaging garanderen.

Ontmoeting Gym TC

Academies en federatie

We kunnen ook aanvullend werken op andere tennisscholen of academies. Dit kunnen groepstrainingen, conditionele trainingen en/of zelfs privé trainingen zijn. Er zal een goed overleg zijn tussen de verantwoordelijke trainers zodat op de dezelfde lijn wordt verder gewerkt. Eventueel kan er ook aanvullend gewerkt worden in bepaalde periodes (bijvoorbeeld in de tornooiperiodes ter aanvulling van de tornooien) Het spelen van wedstrijden is zeer belangrijk in tennis en in sommige periodes zijn er minder dan in andere periodes. Door de goede contacten met andere academies zijn we in staat om deze periodes op te vangen met trainingsdagen waarbij we oefenmatchen plannen met andere academies. Op deze dagen ontvangen we andere academies en spelen we onderling wedstrijden. Ook zullen we soms eens op verplaatsing gaan. Vanaf 11 jaar kunnen de spelers ook terecht in onze STEDENTENNIS. Vanaf volgend jaar gaan we 2 teams laten deelnemen in de Teamtennis (stedentennis). Hierdoor kunnen 20 spelers een competitie tussen verschillende academies spelen op 6 zondagen gedurende de winterperiode.

Harrie Schouten is reeds jaar en dag een gevestigde waarde in het Belgische en Nederlandse toptennis. Omdat Harrie dezelfde ambities heeft dan TTT gaan we proberen een zo goed mogelijke samenwerking op poten te zetten. We gaan het team spelers van TTT en het team spelers dat Harrie begeleid, proberen te matchen met elkaar om op vlak van training en begeleiding een extra meerwaarde te bieden.

Omdat we vanaf 6-7 jaar kinderen scouten via de clubtesten hebben we vanaf deze leeftijd reeds raakpunten met de federatie. Michael is verantwoordelijke voor Tennis Vlaanderen wat betreft scouting dus vanaf deze leeftijd proberen we de betere spelers al verder te laten ontwikkelen. Vanaf 8-9 jaar werken we samen met de federatie wat betreft KDT – programma. De betere spelers die geselecteerd zijn voor het KDT-programma gaan tweemaal per week trainen op de federatie en krijgen dus ondersteuning wat betreft tennis- en conditietrainingen. Vanaf 12 proberen we met de betere kinderen een samenwerking te behouden naar buitenlandse reizen en kunnen ze terecht in het JDT-programma. Op latere leeftijden indien blijven we met de federatie samenwerken wat betreft de mogelijkheid tot samen trainen en/of reizen. De samenwerking met de federatie is wel heel afhankelijk van het niveau van de speler en dan praten we echt over internationale mogelijkheden en ontwikkeling. Dat is zeker niet voor iedereen weggelegd in ons project.