toptennisteam

Doorgroeimogelijkheden

Doorgroeimogelijkheden tot op hoogste niveau

Doordat we met de samenwerkende tennisscholen al een 10-tal jaar bezig zijn met een professionele jeugdwerking kunnen we zeggen dat we in staat zijn om zowel talenten te ontwikkelen op jonge leeftijd maar dat we ze ook kunnen laten doorgroeien tot op het hoogste niveau.

We vinden het lange termijn denken enorm belangrijk bij onze spelers! Daarom dat we het belangrijk vinden dat onze spelers kunnen doorgroeien in een systeem waarbij ze terecht kunnen in groepstrainingen tot op het hoogste niveau.

We hanteren in groepstrainingen het principe: "geven en nemen" waarmee we bedoelen dat de groepen zo worden samengesteld dat er zowel minder sterke als sterkere spelers in zitten. Soms als je dus bij de minder sterke zit "neem" je maar soms ben je bij de sterkere en “geef “ je wat meer. Natuurlijk proberen we dit zo goed mogelijk in balans te houden zodat je natuurlijk kwaliteitsvol kan trainen en kan evolueren. Het is ook je eigen verantwoordelijkheid door hard te werken of je meer geeft dan neemt.

We werken ook van met sparring partners die we betrekken in de groepen om het trainingsniveau hoger te krijgen. We garanderen elk groepstraining kwaliteit en we zorgen ervoor dat je elke groepstraining progressie kan maken.

Stadium

Spelers van verschillende leeftijden

We starten reeds met spelers van 2010 dus we naar de scouting sturen van Tennis Vlaanderen.

We hebben tussen 8 en 12 veel KDT-spelers die ondersteuning krijgen van de federatie maar ook naast KDT- spelers hebben we een brede kern van spelers die hetzelfde doel hebben.

Vanaf 13 jaar proberen we deze spelers zo snel mogelijk richting dames en heren 1 te krijgen. We hebben in ons team een aantal A-spelers zitten en spelers die internationaal spelen dus er is op alle niveaus de correcte omkadering, de correcte begeleiding om te blijven evolueren.

Ons team van spelers dat in dit programma met intensieve begeleiding zit telt nu 20 spelers waarvan de jongste 7 jaar is en de oudste 22. Voor elk wat wils dus en normaal zou er voor iedereen genoeg uitdaging moeten zitten om op een kwalitatieve manier in groep te trainen.